Response to inquiry from Staff of 07/08/19 for Case # 19-1221 EL-REN

Staff Question One:

Page 3 of the application indicates that “It is the intent of the owner to delist the facility from
MIRECS and list it with GATS upon certification as an Ohio Renewable Generator.” Assuming the
facility is certified effective 8/19/19, when are the latest dates that the owner would (a) delist
with MIRECs, and (b) register with GATS?

Response:

MIRECs has a three-month period between date of actual generation and the RECs posting to
the respective MIRECs account. It is the facility owner’s intention to capture RECs generated in
June within MIRECs and upon receipt, delist the facility in MIRECs, register with GATS and input
generation data from July 1 and forward into GATS. We anticipate this to occur between
September 1, 2019 and October 1, 2019. We are assuming the certification effective 08/19/19
would apply retroactively to the date of application, 06/19/19.

Staff Question Two:
When checking the 2018 Form EIA-860 Data Schedule 3, “Generator Data” it shows the following
for the facility:

Nameplate Placed
Unit Capacity (MWs) In-Service
1 0.8 January-598
2 0.8 January-58
3 0.6 Movember-10
4 16 Movember-12
5 16 Movember-12

As the data differs slightly (units 1&2 capacity and placed in-service dates) from what was
provided in section I.1 of the application, please either confirm or correct the data from Section
1.1.

Response:

In regards to the capacity variance, Units 1 & 2 were originally 0.8 MW units as identified in the
EIA form 860. However, these units were replaced with 1.6MW units, unit 1 on 10/13/16 and
unit 2 on 11/09/18. We used the earlier placed in service date to reflect start of generation at
the facility and used the current engine size to reflect current operations at the facility.

In regards to the Placed In Service variance, we reviewed the information with the current
project owners and they suspect a typo in the information sent to us for application completion
is the cause. The stated online date of 11/21/98 should have been 01/21/98
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Staff Question Three:

When reviewing the MIRECS public report of registered facilities, it shows GEN46 as 5.4 MWs
and GEN178 as 0.65 MWs. In the certification application, it shows the total facility capacity as
7 MWs. Please clarify the apparent difference in these total capacity numbers.

Response:

The facility owner used net production to the grid and reduced the capacity by station power
requirements to arrive at lower capacity numbers in addition to using the original generating
units as identified in the above question and response. The application reflects the nameplate
capacity of the generating units. Units 1, 3, 4 & 5 are GEN46 and Unit 2 is GEN178.
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